вторник, 3 ноември 2015 г.

Музиканти подкрепят концерт срещу расизма

Изпълнителите се обединиха около идеята, че трябва да се намали расовото напрежение в Америка. Така на една сцена ще се качат Ed Sheeran, Pharrell Williams, Bruce Springsteen, Sting, Pink, Jamie Foxx, Miguel, John Legend, Jill Scott, Sia и други. 
Само преди десет дни Pharrell закри церемонията по раздаването на Европейските музикални награди на MTV в Милано с парчето си "Freedom". По време на песента той призова публиката да е по-толерантна към имигрантите, които в момента идват в Европа.

Сега едни от най-популярните музиканти в света ще подкрепят каузата да се ограничи насилието и расовото различие в САЩ. На 18-ти ноември в Лос Анджелис ще се проведе концерта, чиято цел е насърчаване на равенството между расите. 

Проявата се организира от шефовете на "A+E Networks" и е вследствие на инцидента, който стана през юни в Charleston, Южна Каролина. Тогава девет души бяха застреляни по време на богослужение в "Emanuel African Methodist Episcopal Church". Причината според властите е на расова основа. 

"Чрез даване на гласност на неудобната истина, че все още в обществото ни има расова несправедливост ние искаме да накараме хората да погледнат отвъд тези неща.", каза в свое изявление по повод събитието директора на известната американска телевизия Nancy Dubuc. 

Концертът ще бъде излъчван директно по всички канали на "A+E Networks" в САЩ. Освен това се планира създаване на кампания за изправяне срещу проблема с расизма. Сред участниците, които ще застанат зад идеята са Sting, Pink, Jamie Foxx, Miguel, John Legend, Jill Scott, Sia, Zac Brown Band, Tori Kelly и други. 




Снимка - https://www.google.com

Няма коментари: