понеделник, 23 ноември 2015 г.

"One Direction" и Taylor Swift с най-много награди от AMAs 2015

Момчетата спечелиха за втора поредна година приза "Артист на годината". Американката пък не присъства на церемонията, но взе три статуетки. Водещата J.Lо вдигна публиката на крака със страхотна хореография на микс от най-големите хитове през 2015-та. 
Определено вечерта беше изключително успешна за "One Direction". Британците си тръгнаха от събитието в Л.А. снощи с най-желаната награда - артист на годината. Благодарение на феновете си те печелят за втори път това отличие. В категорията бандата победи Ariana Grande, Sam Smith и дори Ed Sheeran. Групата изпълни най-новият си сингъл "Perfect". Момчетата взеха и приз за най-добро pop/rock duo/group и така оставиха след себе си "Maroon 5" и "Walk the Moon".

Другият голям победител бе Taylor Swift, която не успя да присъства на "Американските музикални награди". Компилацията й "1989" спечели в категорията "Албум на годината", а "Bad Blood" грабна статуетка за "Песен на годината". 

Любопитното е, че тази година "Певица на годината" стана Ariana Grande вместо наградата да получи Swift. 22-годишната изпълнителка беше видимо шокирана след като я обявиха за победител. Тя благодари на баба си Marjorie, която беше с нея на официалната музикална проява.

The Weeknd взе две награди: за любим мъжки изпълнител и любим soul/R&B албум. Nicki Minaj също се прибра с два приза - за любим hip-hop/rap артист, а компилацията й "The Pinkprint" спечели отличие за "Най-добър hip-hop/rap албум". Ed Sheeran стана любимия pop/rock изпълнител.

Сред по-интересните момента през вечерта беше представянето на Meghan Trainor и Charlie Puth, които се целунаха толкова дълго, че организаторите пуснаха рекламна пауза, а те продължиха да се наслаждават на мига. 

Jennifer Lopez направи близо 7-минутно шоу като в него бяха включени едни от най-известните и обичани песни за 2015-та. По време на "Anaconda" Nicki погледна доста критично колежката си, а медиите в САЩ веднага пуснаха слуха, че по-възрастната певица не е успяла да се справи добре със задачата си. 

Едно от най-емоционалните изпълнения несъмнено беше това на Celine Dion и нейната версия на "Hymne а L'Amour". Парчето беше посветено на атентата в Париж преди седмица, а сълзите не бяха рядкост в очите на присъстващите. Можете да гледате кавъра на Edith Piaf тук: https://www.youtube.com/.



Снимка - https://www.google.com/

Няма коментари: