петък, 6 ноември 2015 г.

"Coldplay" изкарват новият си албум след месец

Музикантите ще зарадват феновете си с компилация, която ще излезе на 4-ти декември. Албумът ще съдържа 11 песни, а бандата планира и световно турне през 2016-та. 
Chris Martin беше на гости на Nick Grimshaw в сутрешното предаване на "BBC Radio 1". Именно там певецът съобщи новината, че след по-малко от месец бандата ще изкара седмия си проект. Заглавието му ще е "A Head Full Of Dreams". Той е записван в Калифорния и Лондон, а продуцент е норвежката група "Stargate". Любопитен факт около новия албум на "Coldplay" е, че този път ще поставят рекорд за гост изпълнители. Така например меломаните ще чуят общите им парчета с Beyoncе, Noel Gallagher, Tove Lo и Merry Clayton. 

Точно преди година излезе "Ghost Stories" и стана една от най-харесваните компилации, която дълго време беше начело на всички световни класации. Въпреки огромния успех и многомилионните продажби британците не направиха турне, където да рекламират въпросния албум. Те се оправиха отново в студиото и започнаха работа по следващия си проект. Така през 2016-та почитателите на "Coldplay" ще могат да се насладят на най-новите им песни през последните две години. 

Вече излезе и първият сингъл от предстоящия проект на музикантите. Той се казва "Adventure of a Lifetime". Фронтменът разкри, че записите са завършили преди три седмици."Това е нашето седмо нещо. Гледаме на него като последната книга за Harry Potter или нещо от този сорт. Не казвам, че няма да направим нищо повече. Може да се случи един ден, но това е завършек на едно цяло. Трябва добре да се обмисли преди да кажем, че е готово. Този албум ще е по-цветен и радостен. Той ще покаже как се чувстваме ние, а именно свободни и щастливи и много благодарни.", споделя още блондина. 

Както знаете групата ще вземе участие на фестивала "Glastonbury" догодина. Това ще е четвъртото им присъствие на музикалното събитие от началото на кариерата им. "Радваме се, че ще се включим. Това е нашият духовен дом като банда. Може би трябва да продължим напред и да попитаме публиката какво иска.", допълни развълнувано Chris. 



Снимка - https://www.facebook.com/

Няма коментари: