понеделник, 16 ноември 2015 г.

Музиканти отменят турнетата си в Европа

Prince, "U2", "Foo Fighters" и "Motorhead" вече отмениха концертите си във Франция след атентата в Париж преди дни. Madonna обаче реализира шоуто си и направи разтърсваща реч в Стокхолм.
Prince планираше да зарадва френските си фенове с концерт в "Palais Garnier" през декември. След петък вечер обаче когато над 100 души бяха убити в столицата изпълнителят стана част от многото, които отложиха проявата с цел сигурност.

Близо 90 човека, които отидоха да слушат "Eagles of Death Metal", не оцеляха. Това преобърна целия свят и мнозина потребители в социалните мрежи оказаха подкрепа на загиналите и роднините им като смениха профилните си снимки с флага на Франция. 

Bono и момчетата трябваше същата нощ да имат участие в градът на любовта. Уви, ден по-късно групата поднесе цветя и почете паметта на покойните. Вокалистът на ирландците коментира, че това е първото покушение срещу меломаните и музиката."Това е първият директен удар срещу музиката. Наричат го война на терор или нещо от този род. Много е тъжно. Това са нашите хора. Това можех да съм аз или вие. Дълбоко потискащо е и не мога да си го избия от главата.", каза тревожно рокаджията.

Кралицата на поп музиката направи представление в Швеция. През сълзи блондинката изпълни "Like A Prayer". Тя разкри, че се колебаела дали да не отмени събитието, но по-късно размислила. 

"Цялото шоу е, за да празнуваме живота и да стоим за правата си. Беше ми много трудно да правя концерт в такъв момент. Как да танцувам и пея като хората плачат и са загубили любимите си хора. Това е точно целта на тези хора. Те искат да ни накарат да замлъкнем. Но ние няма да им позволим. Има сила в обединението и вярвам, че има доброта в този свят, която е над тероризма. Ние сме тук да го докажем. Защо да не се наслаждаваме на свободата? Никой на този свят няма право да ни спира да правим това, което обичаме!", категорична бе Madonna. Цялата й емоционална реч можете да гледате тук: https://www.youtube.com/.



Снимка - http://google.com/

Няма коментари: