четвъртък, 19 ноември 2015 г.

Natalia Lafourcade обра латинските "Grammy"

Изпълнителката грабна цели пет статуетки от церемонията. В програмата се включиха Will Smith, Nicky Jam и Donald Trump, който призоваваше за толерантност и представи своята политика срещу расизма. 
Мексиканската поп икона беше изключително шокирана от случващото се. Тя позираше на Червеният килим в "MGM Grand Garden Arena" в Лас Вегас с наградите си и очаквано беше развълнувана. 

Брюнетката взе приза "Запис на годината" за дуета си с Leonel García "Hasta La Raíz". Тя бе отличена и в категориите "Песен на годината", "Най-добра алтернативна песен", "Най-добър алтернативен музикален албум" ("Hasta La Raíz"), както и "Най-разработен албум".

31-годишната дама изгуби битката за "Албум на годината", но въпреки това спечели много други. Тази статуетка отиде при Juan Luis Guerra за "Todo Tiene Su Hora". Освен това доминиканецът взе награда за "Най-добър съвременен тропичен албум". Песента му "Tus Besos" беше номинирана за "Запис на годината", но Lafourcade вече грабна това отличие. Певецът спечели за "Най-добра тропична песен". 

Garcia не успя да обере някои солови награди през вечерта като например за "Песен на годината" за "Recuerdas" и за "Албум на годината" за "Amor Futuro". Alex Cuba стана "Най-добрият певец/текстописец". За съжаление колаборацията на Leonel с Jorge Drexler "Ella Es" не бе избрана за "Запис на годината". 

"Monsieur Perinе" оглавиха категорията "Най-добър нов артист", а тяхната компилация "Caja De Musica" беше номинирана за "Албум на годината". В състезанието за нов артист групата се надпреварваше с джаз пианиста Ivаn Melоn Lewis, венецуелският изпълнител Manu Manzo и дъщерята на Rubеn Rada - Julieta Rada.

Jacqueline Bracamonte и Roselyn Sanchez бяха водещи на 16-тата церемония по връчването на латинските награди "Grammy". Известните музиканти Tego Calderоn, J Balvin, Enrique Iglesias, Nicky Jam и видео режисьора Marcelo Fontao също си тръгнаха от проявата със статуетки.



Снимка https://www.google.com

Няма коментари: