петък, 8 юли 2016 г.

Beyonce: Събудете се! Страхът не е извинение. Омразата няма да победи!

Изпълнителката призова феновете си да застанат зад кампанията, която ограничава престрелките. Преди дни полицаи застреляха двама чернокожи в Америка и това бе причината много звезди да "скочат" срещу властта.
Певицата проговори за проблема след инцидентите в Minnesota и Louisiana. Тя счита, че има нещо повече от расова дискриминация, а именно, че по този начин се ограничават човешките права и всеки трябва да се бори за свободата си.

Beyonce призова почитателите си да държат отговорни политиците. Тя сподели линк от "ContactingtheCongress" за онези, които искат да излязат на протест срещу убийството на Alton Sterling. 

В официалната си страницата дамата написа: "Ние сме уморени от това да убиват млади хора в нашата общност. Наша е отговорността да се изправим и да поискаме обяснение защо ни убиват. Не се нуждаем от съчувствие, нуждаем се всеки да зачита животите ни. Трябва да се събудим като общност и да се борим срещу всеки, който вярва в убийството или в някое друго действие на насилие. Тези, които трябва да ни защитават остават ненаказани. Тези крадци на човешки животи ни карат да се чувстваме без надежда и безпомощни, но трябва да вярваме, че се борим за правата на следващите поколения, за младите мъже и жени, които вярват в доброто. Това е борбата на хуманизма. Без значение от расата, пола или сексуалната ориентация. Това е битка за всеки, който се чувства ощетен. Това не е молба към полицейските служители, а към всяко човешко същество, което трябва да осъзнае, че живота е ценен. Войната срещу цветнокожите и малцинствата трябва да приключи. Страхът не е извинение. Омразата няма да победи. Всички имаме силата да изразим гнева си в действие. Трябва да използваме гласовете си да се свържем с политици и законодатели в районите ни и да поискаме социални и законодателни промени. Докато се молим за семействата на Alton Sterling и Philando Castile се молим и за края на тази несправедливост в обществото ни.".

Съпругата на Jay-Z се присъедини към Drake, Kanye West, Zendaya и Justin Timberlake, които също изказаха възмущението си по повод случилото се. 

Припомняме, че Castile бе застрелян на светофара пред очите на приятелката си и детето й след като посегнал към шофьорската си книжка. Sterling пък загуби живота си ден по-рано. Той беше застрелян пред магазин пред паркинга, на който продавал дискове.



Снимка - https://www.google.com/

Няма коментари: