петък, 22 юли 2016 г.

Eric Clapton работи с "Rolling Stones"

Keith Richards издаде, че музиканта ще вземе участие в новия албум на бандата, който трябва да излезе тази есен. Компилацията ще е с блус звучене и затова рокаджиите поканили Clapton в проекта.
71-годишният китарист, който е част от групата "Cream", ще се включи в реализирането на предстоящия студиен албум на британските си колеги. 

В интервю за "BBC 6 Music" фронтменът на "Rolling Stones" сподели: "Eric ще се присъедини в няколко парчета.". Изпълнителят призна още, че му липсва времето, когато тогавашната "The Yardbirds" и рокаджиите излизали на една сцена в Richmond, Surrey. 

Keith допълни, че искрено се надява Mick Jagger и Charlie Watts, които са били част от бандата от 1962 година, да се завърнат отново за европейското им турне догодина. 

Припомняме, че по-рано музикантите обявиха издаването на нов проект по време на събитие в галерията "Saatchi" в Лондон. Компилацията ще включва тяхната интерпретация на песните, които са вдъхновени от блуса. 

Китаристът не пожела да каже заглавието на някои от синглите под претекст, че няма списък в себе си. "Не мога да ги кажа. Не ги помня. Нямам лист пред мен.", измъкна се легендарния талант. На меломаните, а и на водещите им стана ясно, че това е ПР-ска стратегия, която има за цел да предизвика по-голям интерес от страна на публиката.

До този момент Clapton не е коментирал новината за участието му в новия албум на групата, но със сигурност знаем, че крайния резултат от партньорството им ще е много сполучлив.



Снимка - https://www.google.com/

Няма коментари: