вторник, 26 юли 2016 г.

Jared Leto: Heath Ledger беше перфектният Жокер

Актьорът, който се опита да влезе в образа на злодеят във филма за Батман, счита, че колегата му истински се беше въплътил в Жокера. Тази роля на Ledger и до сега си остава една от най-добрите в киното.
44-годишният талант, който играе в "Suicide Squad" призна, че първоначално бил склонен да подпише договор за участие в проекта само защото е гледал Heath в "The Dark Knight". 

Както знаете, австралийският блондин почина от предозиране с успокоителни едва шест месеца преди премиерата на продукцията. След това той спечели посмъртно "Оскар" за ролята.

Пред списание "Rolling Stone" Jared споделя: "Heath направи безупречна, перфектна игра на Жокера. Това е едно от най-добрите изпълнения в киното. Бях го виждал преди, но не го познавах добре. Беше готин човек.".

Музикантът приел да влезе в образа след като режисьора David Ayer му припомнил, че преди покойния актьор в Жокера са се въплъщавал и Jack Nicholson през 1989-та. "Мисля, че само Heath трябваше да играе този образ и никога да не влиза в комикс книга. Имам усещането, че е някак неуместно. Като се има предвид историята е добре. Предимството, че други хора са играли твоя образ е, че знаеш докъде може да стигнеш.", обяснява за изданието още американеца.

Той, както и Ledger, се е потопил до основи в героя си, остава в образ през цялото време на снимачната площадка. Освен това гледа реални случки на насилие в "YouTube" докато не започнат да промиват мозъка му. "Жокерът се чувства добре, когато край него има насилие. Аз гледах действителни случаи, може да научиш много от тях. Не всеки акт на насилие е с ярост. Хората могат да бъдат и спокойни. Те са направили своя избор, отиват и вършат нещо и то не винаги е истерично. Методично е, понякога дори хипнотично и умишлено.", допълва звездата.



Снимка - https://www.google.com/

Няма коментари: