четвъртък, 7 юли 2016 г.

Cliff Williams се пенсионира

Басистът реши да се оттегли от сцената след края на турнето "Rock Or Bust". Той разкри, че отдавна обмислял идеята, но сега е категоричен, че ще напусне "AC/DC" завинаги.
Cliff е твърд в избора си, че няма да ходи на световни обиколки или да влиза в студио с колегите си. През есентта ще приключи последния тур на рокаджиите, след което музиканта ще поеме по своя път.

Последният концерт с участието на Williams ще е на 20-ти септември в Philadelphia, Pennsylvania. Причината за напускането му е факта, че бандата се е превърнала в "променящо се животно" през годините и е загубила членове като Malcolm Young, Phil Rudd и Brian Johnson.

66-годишният британец разкри пред "Gulfshore Life": "Това го знам от 40 години. След този тур обаче се оттеглям от записите и турнетата. Загубата на Malcolm, след това тази на Phil и сега тази на Brian ми идва в повече. Чувствам, че съм на правилната позиция.".

Групата все още официално не е коментирала напускането на басиста. Те обаче споделиха наскоро видео в социалните мрежи как легендата говори за "AC/DC". 

През 2014-та съоснователят Malcolm се оттегли поради тежка форма на деменция, а Phil, който бе заменен от Chris Slade, се пенсионира преди година. По-рано тази година фронтменът им Brian Johnson подложи на риск обиколката им, защото имаше проблем със слуха. Той бе заменен от Axl Rose, който ще пее с бандата само за сегашното им турне. 

Припомняме ви, че Williams се присъедини към австралийците в средата на 1997-ма, а първия албум, който записа с тях се казваше "Powerage" и бе издаден през 1978-ма.




Снимка - https://www.google.com/

Няма коментари: