сряда, 14 декември 2016 г.

Избраха Beyonce за една от най-влиятелните жени

Британско радио шоу постави певицата в топ 7 в класацията за жени, които са оказали най-голямо въздействие върху живота на други дами през последните 70 години. 
35-годишната изпълнителка беше обявена от "BBC Radio 4" за една от най-влиятелните представителки на нежния пол, които са помогнали на други жени в последните седем десетилетия.

В предаването "Woman's Hour" водещите ще съобщят имената на силни жени, които са довели до промяна в характера и битието на други дами. Епизодът ще се излъчи тази вечер от Бъкингамския дворец, а сред гостите се очаква да бъде и Херцогинята на Cornwall, Camilla. 

Ayesha Hazarika заяви за вестник "Daily Telegraph": "Мисля, че Beyonce успя да направи две неща - тя се превърна в много успешна търговска марка и от самото начало стартира с много положителни феминистки съобщения.". Политологът допълни, че съпругата на Jay-Z засегна и расовите отношения като призова полицията към отговорност и заговори за проблема с убийствата на цивилни лица. Звездата се включи в кампанията "Black Lives Matter". Певицата бе избрана и за икона на красотата във време, в което красотата и поп културата са все още прекалено "бели".

Abi Morgan коментира, че американката е политически активна и това го показва в музиката си. "Дори в музиката си засяга феминизма.", категорична бе британската сценаристка. 

Разбира се, начело на класацията стои британския премиер Margaret Thatcher. В списъкът ще открием още министър Barbara Castle, която се бори за равното заплащане между половете, застъпника на семейното планиране Helen Brook, австралийският автор Germaine Greer, британско-азиатският лидер Jayaben Desai и измисленият персонаж Bridget Jones.



Снимка - http://www.bbc.co.uk/

Няма коментари: