вторник, 6 декември 2016 г.

GOOSH дебютира като режисьор

Хип-хоп хореографът представи във Варна първият си късометражен филм. Енчев е работел по проекта близо две години, който е базиран на текст по Робърт Бърнс.
В препълнената зала "Европа" на ФКЦ-Варна вчера GOOSH направи премиера на дебютната си продукция. По думите му, той е израснал много по време на целия процес. Създателят на най-голямото танцово училище в България се вдъхновява от приятелят си актьора Стоян Радев, който му подарява книга с поемите на шотландеца. Така се ражда идеята за "Финдли: Навиването".

Филмът е с продължителност 18 минути. В него участват 27 младежи, а снимките са траели едва 20 дни. Георги разкри, че работели в тежки условия - всичко е било заснето на "White Box", имало е мощно осветление, а температурата в импровизираното им студио била 37-38 градуса посред лято.

Децата, който танцуват в "Тhe Center" и които се включиха в инициативата, благодариха публично на ментора си за доверието и възможността да се докоснат до подобен проект. Някои от тях са работели през нощта, но са успели да съчетаят ангажиментите си, за което изразиха благодарност и към работодателите си.

Хореографът е категоричен, че филма му ще предизвика дискусии и е отворен за такива. Той е заобиколен от млади хора, които се интересуват от това какво е любовта и каква е разликата между нея и сексуалното привличане. Именно поради тази причина варненеца опитва да даде своята гледна точка по темата.

"Не искаме да казваме много. Искаме да видите... Да чуете... Да усетите... А после ще отговорим на въпросите, които със сигурност ще се породят. Каним Ви да надникнете през ключалката или може би направо да отворите вратата?!", сподели още GOOSH. 

Тук можете да гледате официалния teaser към лентата: https://www.youtube.com/.



Снимка - https://www.facebook.com/

Няма коментари: