вторник, 27 декември 2016 г.

Paul McCartney съветва да не се яде месо веднъж седмично

Музикантът, който е бил 40 години вегетарианец, опитва да насърчи хората да се хранят по-здравословно. Той дори стартира кампанията "Meat Free Monday".
74-годишният McCartney написа книга, в която най-близките му приятели подкрепят каузата за ден без месо. Инициативата започва през 2009-та и има за цел да убеди хората да пропуснат животинските продукти най-малко за 24 часа на седмица. 

Според изпълнителят това е ключа към здравословният начин на живот и през идната година той ще наблегне на зелените храни. "Ние сме склонни да твърдим, че всичко, което правим винаги е това, което ще правим за бъдеще. Това обаче е доста скучно. Не можете ли да погледнете живота си и да си кажете, че се нуждаете от промяна.", пита се Paul.

Kevin Spacey, който бе застъпник на осиновяването на животни, бил молен многократно да се обърне към вегетарианството и в последствие го прави. "Да изкараш един ден без месо е лесен начин да помогнеш и да опазиш природата. Няма какво да загубиш ако се присъединиш към "Meat Free Monday", най-много да спечелиш от това.", допълва покойния актьор.

Vivienne Westwood, която е активист и защитава правата на животните и използва изкуствена кожа за дизайнерските си дрехи, споделя: "Вярвам, че месото крие толкова много токсини, които тялото ви никога не може да се отърве от тях. Хората вярват, че трябва да имат протеини и че добавките ще им дадат енергия, но плодовете и зеленчуците са пълни със здраве. Вашето тяло ги обработва така ефективно, че те ви действат максимално добре. Чувствате се толкова добре, леки и пълни с енергия.".

70-годишната Joanna Lumley също е решила да промени начина си на живот и била вдъхновена от кампанията да спаси повече животи и да помогне на планетата. "Вижте, лесно е да не се яде месо за ден. Замислете се колко по-добре би било да не се отсичат толкова дървета, за да се дават за храна на животните. Замислете се колко човешки и животински живота ще бъдат спасени и се присъединете към Paul McCartney и милиони други и станете част от "Monday a Meat Free day.'', категорична бе дамата.



Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: