вторник, 10 януари 2017 г.

Barbra Streisand: Donald Trump дава лош пример

Актрисата счита, че новоизбраният президент на Америка, който атакува Meryl Streep в социалните мрежи, не дава добър пример на децата. Тя определи постъпката му като срамна и дори позорна.
Бизнес магнатът беше изкритикуван по време на речта на звездата, която получи отличието "Cecil B. DeMille", на наградите "Golden Globes". 

Вземайки приза си талантливата дама заяви: "Имаше едно изпълнение тази година, което ме остави без думи. То пусна котва в сърцето ми. Не защото беше добро, нямаше нищо добро в него. Беше ефективно, свърши си работата. Накара целевата му аудитория да се смее и да си покаже зъбите. Това беше моментът, когато личността, която иска да седне на най-уважаваното място в нашата държава имитираше репортер с увреждане – някой без възможност да отвърне. Това разби сърцето ми, когато го видях. Все още не мога да го изкарам от главата си, защото не беше филм. Беше реалният живот. Този инстинкт да унижаваш, когато е моделиран от някого в публичното пространство, от някой мощен, навлиза в живота на всеки, защото се превръща в своеобразно разрешение за други да правят същото. Неуважението поражда неуважение. Насилието поражда насилието. Когато силните използват позицията си, за да тормозят други, ние всички губим.".

Несъмнено думите на Meryl предизвикаха множество коментари - някои положителни, други не толкова прияни. Именно в "Twitter" Trump реши да нарече американката "най-надценената актриса в Hollywood". 

Barbra гостува на "Hardball with Chris Matthews" ден по-късно. В предаването певицата похвали колежката си за думите й и каза: "Това, от което се нуждаем повече в този свят е доброта и благоприличие. Начинът, по който той реагира и начина, по който говори зад гърба на хората и обижда човек, който не е съгласен с него, е наистина доста позорно и срамно. Какъв пример дава на малките деца, които гледат телевизия и виждат това поведение от бъдещия президент на САЩ?!".

Водещият припомни, че преди време Donald беше заявил, че Streep е любимата му актриса, след което Streisand допълни: "Ето защо не трябва да се вярва на нищо, което той казва.". Освен това тя запита защо вместо да се концентрира над задълженията си лидера отделя толкова време за социалните мрежи. "Не знам как ще търпим това цели четири години.", сподели още изпълнителката.

Много артисти изразиха подкрепата си в защита на Meryl. George Clooney беше запитан от списание "People" за мнението му относно думите на президента. Тогава актьора отвърна: "Не трябва ли да се работи за страната?". В шоуто си Stephen Colbert се пошегува: "Господин Trump, можете да откажете от заплатата си, можете да се обадите и да забраните всяка религия, можете да си играете с някой диктатор, но да наречете Meryl Streep "надценена"?! Не. Това вече е прекалено!".



Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: