вторник, 23 септември 2014 г.

"Pink Floyd" с нов албум през ноември

Слуховете за новата компилация на групата се оказаха истина. След по-малко от два месеца феновете на британците ще могат да се насладят на новите им песни. 
След музикално прекъсване от близо 20 години съвсем скоро меломаните ще имат възможност да чуят новите проекти на легендите на рока. 

Новият албум на "Pink Floyd" ще се казва "The Endless River" и ще е посветен на клавириста на бандата Rick Wright, който почина през 2008-ма. Това обявиха лично те на официалната си страница в интернет. 

В дискът ще има песни от последния им албум "The Division Bell", който излезе през 1994-та и в които покойния музикант свири заедно с китариста David Gilmour и барабаниста Nick Mason. 

В съобщението, което момчетата са публикували, става ясно още, че в компилацията старите парчета ще са с ново звучене, за да бъдат почитателите им още по-изненадани. 

"Бандата прекара цяла една година в записи и изграждане на друго ниво на музика. Ползва предимствата на новите технологии, студиа. В албумът ще има само една инструментална песен и тя е първата. Точно тя е пусната за началото понеже Рик свири на китара там. В основата на звученето на "Pink Floyd" е именно той", се казва още в анонса. 

Британците ще бъдат запомнени като еднa от най-успешните групи в историята на рока. Според "Billboard" от албума им "Dark Side" от 1973-та са продадени над 45 милиона копия по целия свят и е един от най-продаваните албуми за онзи ден.





Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: