четвъртък, 2 април 2015 г.

Jay-Z: Хората не уважават музиката

Рапърът създаде новата платформа за музика "Tidal". Зад инициативата му застанаха Beyonce, Kanye West, Nicki Minaj, Madonna, Alicia Keys, Chris Martin, Usher, Calvin Harris, Rihanna, "Daft Punk".
В началото на седмицата всички изпълнители подкрепящи идеята като смениха профилните си снимки в социалните мрежи на син фон. По този начин те искаха да привлекат вниманието към новата музикална платформа. 

На специална пресконференция звездите излязоха и демонстрираха единство и подписаха споразумение, с което са съгласни и предоставят авторските права на песните си, да бъдат използвани в сайта за споделяне и сваляне на музика. 

Keys заяви, че целта на този проект не е печалба, а запазване на музиката в живота на хората. Според Jay-Z пък в наше време ние не уважаваме достатъчно изкуството и унищожаваме музиката. По думите му щом плащаме за всичко дори и за водата би следвало да си плащаме и за творчеството. "Можете да пиете вода от чешмата, но си купувате, нали?!", каза шеговито още половинката на Beyonce. 

Любопитното е, че доста меломани в интернет не одобряват идеята, защото така музикантите ще печелят още повече пари. Мнозина са на мнение, че вместо да се обединят в подкрепа на гладуващи, бедни или пострадали певците гледат само личната си изгода. 

По информация на "Financial Times" само за 2014-та музикалните лейбъли в САЩ са над 290 милиона. Над 800 милиона са създадените от платени абонаменти. Разликата е огромна и според експерти в областта на финансите стрийминг услугите ще се увеличат значително ако абонаментите са по-евтини. 

Потребителите на "Tidal" ще трябва да платят по 20 долара всеки месец, за да имат достъп до аудио файлове от музика. От тази сума едва 6 долара ще отиват за конкретния изпълнител.

Можете да разгледате страницата на платформата тук: http://tidal.com/, където е качена на запис цялата проява с участието на Jay-Z, Beyonce, Kanye West, Nicki Minaj, Madonna, Alicia Keys, Chris Martin, Usher, Calvin Harris, Rihanna, "Daft Punk".




Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: