вторник, 12 април 2016 г.

Топ модели подкрепят кампания срещу рака на гърдата

Naomi Campbell и Kate Moss ще позират безвъзмездно за каузата. Кампанията има за цел да обедини хора от различни сфери на живота. 
Naomi е работила за благотворителната компания още от създаването й. Тази година се навършват 20 години от старта на "Fashion Targets Breast Cancer". Без никакви колебания дамата плътно ще застане зад организацията и проявите, които планират по повод юбилея.

"През 1996-та никога не съм очаквала, че ще изпитам от първа ръка ужасяващия ефект на тази болест, която мъчи отделни личности, техните близки и половинки. За 20 години "Fashion Targets Breast Cancer" ни обедини всички - учени, модели, дизайнери, майки, фотографи, търговци на дребно - мощна сила срещу заболяването. Това са две десетилетия на невероятна подкрепа за борбата на рака на гърдата и ние няма да спрем.", казва Campbell в свое изявление.

Kate Moss също застава зад каузата. Тя споделя: "Страхотно е, че се завръщаме и заставаме зад "Fashion Targets Breast Cancer" в тази така специална година за тях. Те стартираха през 1996-та във Великобритания и тогава се появих за първи път на техен постер. Те повлияха на толкова много животи. Те финансираха изследванията за откриването на тази коварна болест.".

Набраните средства от кампанията на "Fashion Targets Breast Cancer" ще бъдат директно връчени на "Breast Cancer Now". На определени места в Англия ще има изложени подбрани продукти на "Topshop", "Laura Ashley" и "Marks & Spencer", а купувачите ще бъдат насърчавани да подкрепят каузата като си вземат нещо от новата им колекция. 

Mario Testino направи черно-бели фотоси на моделите, които са облечени в бели тениски и тъмни панталони. "Когато бях помолен да снимам оригиналните лица на "Fashion Targets Breast Cancer" Naomi Campbell и Kate Moss по повод годишнината им не можех да откажа. Тъжно е, че всички сме повлияни по един или друг начин от рака. Няма нищо по-страшно от това да знаеш, че жената близка на сърцето ти има рак на гърдата. Ето защо тази кампания е толкова важна.", признава фотографа.



Снимка - https://www.google.com/

Няма коментари: