сряда, 13 април 2016 г.

Bono: Изпратете Amy Schumer да се бори срещу "Ислямска държава"

Музикантът мисли, че Amy Schumer, Chris Rock и Sacha Baron Cohen са ключа към борбата с екстремизма. Той държа реч пред Сената относно причините и последствията от насилието и ролята на външната помощ.
Фронтменът на "U2" говори пред комисия, чиято цел е да се справи с насилието и екстремизма. По време на форума рокаджията направи смело предложение, което включва комиците.

Според Bono смехът може да е ефективно оръжие срещу екстремистките групи като например "Ислямска държава". "Първите хора, които Adolf Hitler изрита от Германия бяха дадаистите и сюрреалистите. Това е като да говорите за насилието, говорите на техния език. Но вие им се смеете, когато слязат по улицата и им отнемете властта. Така че предлагам на Сената да изпрати Amy Schumer, Chris Rock и Sacha Baron Cohen. Благодаря.", каза ирландеца.

Въпреки странната и нестандартна идея на певеца сенатор Jeanne Shaheen призна, че не чува за първи път подобна алтернатива. "Всъщност не чувам за първи път експерти да говорят, че по подобен начин може да преодолеем насилието и екстремизма. Това е едно от нещата, които планираме.", сподели дамата.

Изпълнителят работи неуморно, за да помага на развитието на фондовете по кампанията му "One" и прави всичко възможно да убеди правителството на Америка, че трябва да се помага повече на бежанците, които напускат Близкия изток и Африка.

"Международната общност прави много срещи относно кризата и вярвам, че макар издадените редица съобщения в пресата една от грешките, които се допускат е, че не се дават повече пари.", допълва музиканта.

По думите му трябва да се отпуснат повече помощни пакети подобни на тези на Marshall Plan, който помогнал за възстановяването на Европа след Втората световна война. "Когато помощта е структурирана правилно и  акцента е върху борбата с бедността и подобряване на управлението, тя може да се окаже най-добрата преграда срещу екстремизма в наше време.", категоричен е Bono.



Снимка - https://www.google.com/

Няма коментари: