петък, 13 май 2016 г.

Поли Генова: Няма невъзможни неща!

Изпълнителката ни представи "If Love Was A Crime" във втория полуфинал на "Евровизия" в Стокхолм. Тя бе сред десетимата участника, които бяха избрани да отиват на големия финал тази събота. 
Часове преди събитието Поли направи обръщение, в което благодари за подкрепата. Тя сподели следното: "Искам да изкажа признателността си към всички българи в чужбина за подкрепата до момента и да ги призова тази вечер да гласуват за България! След два часа ще се реши дали България ще иде на финал тази година. Ще видят ли над 200 милиона души нашата песен. Зависи изцяло от вас! Много ви благодаря за всичко, което правите до момента. Знам, че то е много. За мен означава много. Стискайте ни палци, знам, че можем. Заедно можем много повече!". 

Певицата беше 12-та поред и успя да накара публиката да припява заедно с нея. Облеклото й беше също изключително екстравагантно - на краката и раменете си блондинката имаше светодиоди, които предадоха допълнителен ефект на представянето й. В края на песента на сцената се качиха момичетата от "Латида", Бобо и Сезар. На този линк можете да гледате цялото изпълнение на българката: https://www.youtube.com/.

Усмихнатото ни момиче беше подкрепено от редица родни музиканти. Освен това италианката Francesca Michielin направи клип, в който призова сънародниците й да гласуват за Поли. Европейският ни комисар Кристалина Георгиева беше сред първите, които поздрави изпълнителката ни за победата. Тя написа в социалните мрежи: "Браво нa Poli Genova / Поли Генова за чудесната песен и че класира ‪#‎България‬ на финала на Евровизия! Успех в Стокхолм!".

Страната ни участва в музикалния конкурс от 2005-та година насам и само веднъж сме били на финал. Елица и Стунджи бяха на пето място на финала през 2013-та година. Мнозина очакваха, че Генова ще се класира, защото не са малко хората, които харесват парчето. Любопитен факт е, че "If Love Was A Crime" е една от четирите песни, които звучат навсякъде из Стокхолм. Някои чуждестранни фенове споделиха в "Twitter", че са пращали над 20 СМС-а за Поли. 

"Ние трябва да знаем, че можем да постигнем много. Не случайно съм го казала в "На инат". Трябва да намираме силата в себе си и ако го пожелаем и вярваме в това може да постигнем безкрайно много. Няма невъзможни неща.", заяви самата финалистка пред "БНТ". 

На 14-ти май е големия финал. Той стартира точно в 22 часа българско време, а нашенката ще пее осма поред. Сред основните правила, които трябва да знаете ако искате да гласувате за певицата ни са следните: Можете да изпратите максимум 20 СМС-а, гласуването започва след последната песен - тази на Армения, този път гласуването ще трае 40 минути, трябва да гледате местната телевизия, която излъчва конкурса, трябва да гласувате на номерата, изписани от тази телевизия, номерата, които ще бъдат изписани по "БНТ" важат само и единствено за територията на България, не можете да гласувате на 17500 от чужбина, обърнете внимание на излъчващите телевизии, в някои държави финалът се излъчва на друг канал в сравнение с полуфиналите.

Пожелаваме успех на нашата делегация в Швеция и дай Боже догодина "Евровизия" да се състои в София! Защо не?!



Снимка - https://www.facebook.com/

Няма коментари: