вторник, 31 май 2016 г.

Wiz Khalifa стартира дело срещу мениджъра си

Рапърът обвини бившия си мениджър в извличане на печалба за своя сметка. Той внесе иск в съда в Л.А. по повод злоупотребите на "Rostrum Records". 
Според документите Wiz твърди, че е бил принуждаван от лейбъла да подпише споразумение през 2004-та, когато е бил само на 16 години. В сделката е посочено, че музиканта ще работи за "Rostrum Records", а те от своя страна ще му плащат за песните, които е написал, за турнетата и останалите приходи, които са придобили благодарение на таланта му.

В иска се твърди още, че Benjy Grinberg крие, че има и алтернативни опции, които са по-благоприятни за Khalifa. Вместо да избира сделки, които да са печеливши за него компанията го ограничавала и задължавала да работи повече в практически и всякакъв аспект. 

"Най-довереният човек на артиста е неговия персонален мениджър. Всъщност нищо хубаво не може да излезе след като мениджъра реши да прави бизнес срещу артиста си. За съжаление, това е случаят тук.", споделя адвоката на звездата Alex Weingarten пред "Variety". 

28-годишният рапър взема решението да прекрати отношенията с мениджъра си през 2014-та. Той е категоричен, че иска да сложи край на споразумението си с "Rostrum", а според законите на California това има как да стане. В момента певецът търси обезщетение от 1 милион долара, също така иска да бъдат поети наказателните щети и адвокатските такси.

За същото издание Grinberg заяви, че е много разочарован и изненадан от новините. "Да свидетелстваш срещу артист, който си подкрепял толкова години, е много отчайващо. Това е нечувано дело с много неточности. Понякога хората прибягват до тези практики като начин за водене на бизнес.", допълва още той.



Снимка - https://www.facebook.com/

Няма коментари: