четвъртък, 5 май 2016 г.

"Radiohead" с нов албум

Компилацията все още няма име, но дигиталното й копие ще се появи на 8-ми май, а физическото такова на 17-ти юни. Групата анонсира новия си проект два дни след излизането на пилотното парче "Daydreaming". 
Деветият студиен албум на бандата ще излезе след броени дни. Любопитното е, че той не е озаглавен, но ще зарадва меломаните тази неделя в 2 часа следобед. Момчетата вече пуснаха видеото към най-новия си сингъл. Режисьор на клипа е Paul Thomas Anderson. 

Според критиците визуално и музикално песента прилича на "Burn The Witch", която се появи малко по-рано тази седмица. В проекта Thom Yorke върви по безкрайни коридори и различни места като паркинг, болница, плаж и най-накрая се озовава в една пещера. За декорите се е погрижил Jonny Greenwood. 

След като съобщиха новината за албума и оставиха феновете да чакат с нетърпение "Radiohead" публикуваха и малко детайли около него в социалните мрежи. Това допълнително предизвика интереса на публиката, която скоро не е чувала и виждала нови парчета от британците.

През 2007-ма те анонсираха "In Rainbows" и заявиха, че всеки ще може да си плати и поръча онлайн песните, които на него му допадат. През 2011-та излезе "The King of Limbs", но рокаджиите отново разкриха доста късно вестта за появата на компилацията. Фронтменът също направи подобно нещо с издаването на соловия си албум "Tomorrow’s Modern Boxes" преди две години.

Продуцент на последните два албума на групата е тяхната компания "Dawn Chorus LLP". Интересен е факта, че музикантите не държат информацията за тях да е качена първо в "Facebook", "Twitter" или "Instragram". Mожете да научите най-актуалното от официалния им сайт и след това от профилите им в социалните мрежи. 



Снимка - https://www.google.com/

Няма коментари: