четвъртък, 3 март 2011 г.

Има такава държава, но докога?

Нима има изкуствени хора? Ако някой си мисли, че ГМО има само в храните – бърка. Днес, точно сега, света е пълен с маски, номера. Усмивките - като варосана стена. Уморени от своята си суета. Всеки дърпа, драпа, но не, за да стане от Земята, а да пречи на успеха на Звездата.

Каква Звезда? "Ходи се виж в огледалото, не струваш и пукнат лев, ще ми се прави той на шеф." О, да! Всеки втори все тъй мърмори, не понасяме чуждите успехи и ако може да ги опозорим, ще ни е най-добре, след като ние не можем като нея - Звездата да сме.

Всяка песен и балада, псува таз’ крехка, изстрадала държава. Ако бяха живи Ботев, Вазов и Васила, щяха да получат културен шок и от младите да научат те „урок”. А, Б, В-то те не знаят, но ще тръгнат на Апостоли, войводи и литературни водачи, да „набият канчетата” и то не със задачи. С юмруците напред – да, това е нашата бъдеща страна. Чалгата, бедността и хитростта, са част от народопсихологията, някои ще кажат. Да, бе, да. Някой е избрал да бъде той „педал”, после ще го приемаме, нали сме в Европа и иди ми говори ти за морал? Ценностите и труда, днес са заменени с фалша и глупостта. Плиткост, плоскост и омраза са на почит на всяко идно поколение. Без съмнение, ако някой смее да им се съпротиви – той в ада ще гори. Човека с принципите, не приема реалността, отлита към вечността. О, напротив, някои ще рекат – днес живеем в свобода – нямаме ограничения, всеки да прави каквото си ще, после ядовете – Бойко да бере.

Мнозина са изтощени, емоционално и душевно прегладнели. Изгонени от собствената си Родина, нямат препитание и търсят хляба си навън като скитници – немили, недраги, нека Бог да ги пази.

Дават уж надежда – кризата отминава, ала дефакто – по-розово не става. Без работа, подслон, храна – без значение пола, възрастта. Къде е Царчето да ни „оправи”? Май, май Доган скоро ще ни „налази”. Горко на тез’ юнаци, дет’ ще са тук и ще се борят, за какво и за кога обаче? Не след дълго българина ще го сравняват с динозавър – смел и силен, но уви само костите и праха ще напомнят, че е съществувал някога.

Честит Национален празник на всички българи!


Няма коментари: