сряда, 2 март 2011 г.

P.I.F. "забиват" отново във Варна

След като в началото на февруари Димо и компания взривиха "City Rock Cafe", сега момчетата ще зарадват варненци навръх Националният празник на България - 3 март.

Концерта на П.И.Ф. в Морската столица е част от националното им клубно турне. Oт 25-ти февруари до 5-ти март групата ще посети Стара Загора, Велико Търново, Пловдив, София, Варна, Бургас и Сливен.

Бандата пътува със своята "подвижна сцена". За концерт-спектаклите си групата е подготвила мултимедия и светлинни ефекти. На 3-ти март във Варна P.I.F. ще изпълнят най–популярните си песни, песни от предстоящия им албум и няколко кавъра на световноизвестни песни.

Една от изненадите, които очакват феновете е песента на Hurts "Wonderful life" в по-различен аранжимент. Другото по-интересно нещо, което си струва да се види и чуе е
изпълнението на Димо на теремин. Това е първият електронен монофоничен музикален инструмент измислен от руския учен Леон Теремин през 1920 година по поръчка на Владимир Ленин. Инструментът работи чрез електромагнитни вълни и използва човешкото магнитно поле. Тереминът наподобява звук между виола и висок женски вокал. Димо е първият и засега единствен българин, който свири на този инструмент у нас.Талантливият музикант сподели, че са му били необходими около пет месеца, за да се научи как да възпроизведе звук от този уникален инструмент. Групата използва активно теремина на всичките си концерти до този момент. Тук можете да видите за какво става дума: http://www.youtube.com/.

Всички почитатели на П.И.Ф. могат да се присъединят към нас, за да отпразнуваме заедно Националният ни празник. Събитието ще се състои този четвъртък в клуб "VINTAGE 33" от 22 часа, входа ще е 8 лв.




Снимка - http://www.facebook.com/

Няма коментари: