вторник, 8 март 2011 г.

Тя е преди всичко човек

Още от създаването на света – тя е била упреквана. Взела ябълката от змията и дошъл греха на Земята. Последиците ги знаем, ражда си децата с болка, а на лицето й изписано е - майка.

Живее тя с таз’ вина, гонена, неразбрана, хулена и ругана - вече две хиляди години. Тя старае се да отгледа поколение, да има храна, подслон и уют, ала малцина ценят нейният труд.

Винаги трябва да се доказва. Заплатата й никога не ще се повиши, дори и ако реши от Айфеловата кула да полети. Шофира предпазливо и въпреки това й се подиграват, че уви, за тази работа – не става.

Външният й вид – независимо от всичко - да е перфектен. Това не стига - трябва да надмине „Холивудските звезди”. Търпи критики за цвета на косата, за грима, за дължината на полата, за обувките и бельото си дори. Непрестанно трябва да следи модните канали. Ако не го прави – доста обиди ще понесе и може шамари даже да „яде”.

Всяка втора девойка на улицата излиза. За никого не е неморално вече да те пита: „Колко струваш за една вечер?”. Иди му обяснявай, че не си „лека мома”, а си чакаш рейса за дома. Това е следствието от чалгаризацията у нас - убива културата на българина завчас.

Колко още трябва да изминат - месеци, години или може би векове, за да осъзнаете мъже, че красотата й, се крие в душата?!

Тя е нежна, любяща, красива, упорита, амбициозна, бойна, търсеща, покорна, доверчива, състрадателна, добра, грижовна, мила. Тя може да е вашата приятелка, майка, съпруга, дъщеря. Отнасяйте се към нея с почит и уважение винаги, не само сега. Денят отминава, но белезите в сърцето остават. Не бъдете груби, агресивни и безразлични към раните и сълзите й. Намерете начин с усмивка да ги замените и любов да й подарите. Няма нищо по-добро от това, да знае, че е обичана. Тя е човек, като вас и греши. Да, нейното име е просто – Жена.

Честит празник, скъпи дами!


Снимка - http://www.google.bg/

Няма коментари: