четвъртък, 31 март 2011 г.

Изритват Блатечки от "Стъклен дом" ?!

След като продуцентите принудиха Юлиан Вергов да напусне хитовият сериал, сега идва ред и Асен Блатечки да слезе от екрана.
Въпреки слуховете, че на Асен му се участва в третият сезон на филма на Би Ти Ви, на "лошото момче" явно му писна от сапунката. В последните си интервюта Блатечки остро критикува сериала, даже го описва като скучен, еднообразен и най-важното - че в него липсват екшън сцените. Това вбесило продуцентите на "Стъклен дом" и те взели решение, че ще "разкарат" актьора.

Още към края на първи сезон, имаше конфликти в екипа, че хонорарите на артистите не са справедливи. Именно поради тази причина Вергов си взе шапката и напусна лентата. Проблемът бил, че блондина, който играе една от главните роли - тази на бизнесмена Николай Жеков - печели толкова, колкото Асен Блатечки, чийто герой се появява чак във втори сезон. Разбира се, сценаристите веднага измислиха как да излязат от ситуацията - алчният злодей излежава присъда в затвора и най-вероятно няма да излезе от там до края на сериала. Почитателите на сагата обаче го искат обратно, но това едва ли ще се случи.


Продуцентите в момента са взели на прицел Асен. Мотивите им по повод уволнението му, са свързани с големият хонорар, който иска режисьора и не на последно място - отрицателното му отношение спрямо филма.
Гъвкавите сценаристи отново са намерили изход, за да "замажат" положението. Затворника Чарли, който е брат на бизнесмена Христо Атанасов и баща на Алекс, ще бъде убит по драматичен начин. Така с един куршум ще бъдат елеминирани два заека - бандита и откровенният до болка Блатечки.

Изискванията на шефовете на хитовата сага май доста изнервиха актьорите и публиката. В сайта на телевизията най-запалените фенове на сериала изказват недоволството си, че той става "боза". Освен това артистите не знаят целият сюжет на филма и им е забранено да го обсъждат с когото и да е. Под въпрос е поставен и професионализма на действащите лица. Драмата идва от това, че сапунката беше спряна два месеца, за да се снимат последните серии на вторият сезон. Времето притиска всички, а актьорите дори не си правели труда да научат сценариите и бъркали постоянно репликите си. Това забавяло процеса на работата.

Макар спекулациите, че няма да има трети сезон, все пак такъв ще има. Той започва на 11 април, но в течение на времето героят на Блатечки май ще изчезне от светлините на прожекторите. Кой ли ще бъде следващият проплакал от претенциите на директорите на "Стъклен дом"? Дали няма артистите сами да напускат един по един? Предстои да видим...




Снимка - http://www.google.bg/

Няма коментари: