вторник, 22 март 2011 г.

Днес Асен Блатечки става на 40 г.

Един от най-популярните и обичани български актьори навършва днес 40 години.
Асен Блатечки е роден на 22 март 1971г. в София. Феновете му сигурно знаят, че той обича спорта, дори 4 поредни години (от 1989 г. до 1992 г.) е шампион на България на Федерацията по традиционно карате. Завършва НАТВИЗ, като е бил в майсторския клас не на кого да е, а на проф. Стефан Данаилов. Първият филм, в който се снима е "Печалба". За ролята в него го кани продуцента Маги Халваджиян. До момента Асен е участвал в над 30 ленти, както български, така и чуждестранни.

Отскоро Блатечки се изявява и като режисьор. Миналата година направи постановката "Побъркани от любов", която беше играна в софийският театър "Сълза и смях". Преди дни беше премиерата на второто представление, чието директор е отново "лошото момче". Новият спектакъл се казва "За мишките и хората" и в него участва друг любимец на женските сърца - Калин Врачански. Постановката беше представена за първи път на публиката в Пернишкият театър.

Папараците доста изписаха, че имало "вражда" и "съперничество" между Асен и Калин, но това не се оказа вярно, след като освен на екрана си партнират и на сцената на театъра. В момента "секссимвола" (както медиите обичат да го наричат, въпреки, че той многократно е казвал, че не се чувства такъв) на българското кино - Асен Блатечки, снима във вторият сезон на сериала "Стъклен дом", където играе ролята на бившият затворник Чарли. Явно работата в сапунката се харесва на Асен, тъй като наскоро тръгна слух, че искал да участва и в третият сезон. Също като своят колега - Калин Врачански, Блатечки е запален по високите скорости и преди няколко седмици си купи мотор за хиляди левове. Може би си е направил подарък за юбилеят.

Въпреки факта, че много мъже не го харесват заради мачовското изражение и поведение, жените са луди по Асен Блатечки. Това е и причината на неговите представления, залите да са запълнени предимно с дами. Като истински джентълмен и мъж с достойнство, актьора приема с усмивка "истериите" на фенките си. Той е щастливо женен и има дъщеря от съпругата си, която също като него е актриса.

Пожелаваме на Асен Блатечки, да е жив и здрав, да радва българската публика с добрата си игра и дай Боже постановките му да излязат отвъд пределите на страната ни!




Снимка - http://www.facebook.com/

Няма коментари: