четвъртък, 10 март 2011 г.

Обявиха участниците в Sonisphere 2011

Днес на специална пресконференция организаторите обявиха официално участниците и разкриха подробности за второто издание на фестивала "Sonisphere" в България.
През юни миналата година в рамките на "Sofia Rocks" за два дни гостуваха "Metallica", "Slayer", "Megadeath", "Anthrax", "Stone sour", "Alice in chains", "Manowar" и "Rammstein". Това лято меломаните ще могат да гледат на живо: "Iron Maiden", "Apocalyptica", "Slipknot", "Alice Cooper", "Mastodon". Стана ясно още, че "Iron Maiden" и "Slipknot" ще изпълнят свои пълни сетове.

Интересен е факта, че малко след като новината се завъртя в интернет пространството, феновете започнаха да недоволстват и въпреки очакванията на организаторите, че събитието ще предизвика огромен интерес, почитателите на рока, не са особено удоволетворени. Започнаха да се появяват анкети, в които разочарованите са повече от ентусиастите. Това е така, защото меломаните са желаели други банди, които до този момент не са идвали у нас. Другата причина е, че събитието няма да е няколко дни, а само един - 21 юни. Мястото също ще бъде променено - Националния хиподрум в Банкя. Организаторите са надяват догодина да успеят да насрочат събитието за някой уикенд, тъй като за втори пореден път то е през седмицата, но сега това е било извън техен контрол.

Според "Balkan Entertainment" самото място в Банкя няма точно определен капацитет, но максимума е за 25-30 000 души. За феста ще има 3000 паркоместа на специално създаден охраняем паркинг, а в къмпинга ще има вода и електричество. Билети вече могат да се закупуват в мрежата на "Eventim", а цените са следните:

Терен: 90 лв.
Седящи: между 120 - 150 лв.
Фен зона: 150 лв.
Къмпинг билет: 20 лв. (за палатка, каравана или кемпер)
Паркинг билет: 10 лв.

Този път фестивала "Sonisphere" няма да е със съдействието на "Sofia Rocks", скоро предстои да бъдат обявени изпълнителите в другото музикално събитие. Според неофициална информация, датата за концерта на "Sofia Rocks" ще е 8 юли, а групите най-вероятно ще бъдат "Whitesnake" и "Judas Priest".


Няма коментари: