четвъртък, 9 юни 2011 г.

Музикални телевизии спират клип на Риана ?!

Новото видео на червенокосата изпълнителка предизвика негодувание от страна на власти и родители, тъй като то подтиквало към насилие.
Песента, за която става дума се казва "Man Down". Буквално превода на български означава "свален на земята мъж/човек". Това е и причината няколко организации, които следят за етиката в музикалният бизнес в САЩ, да неодобрят клипа на Риана.

В него ясно се вижда в началото как певицата застрелва мъж, който се опита да я изнасили. Звездата от Барбадос, обяснила, че идеята на видеото била съвсем друга. По този начин тя искала да покаже на младите момичета, че трябва да се борят с проблемите и трудностите в живота. Тази тематика е близка до Риана, защото преди две години, бившото й гадже рапъра Крис Браун я преби жестоко.

Уви, мнението на експертите е по-различно. Разтревожени родители дори подали оплаквания до едни от най-известните музикални канали като MTV, с иск да спрат излъчването на въпросното видео. То излезе преди седмица в интернет и до момента е гледано от над 15 милиона души.

Преди време изпълнителката имаше неприятности с посланието и на друго свое парче - "S&M". Там пък я критикуваха, че явно подбужда феновете си към сексуални действия.

Тук можете да видите клипа "Man down" и да прецените сами доколко опасен е той и може ли да насърчи младежите към саморазправа и убийство: http://www.youtube.com.



Снимка - http://www.youtube.com/









Няма коментари: