вторник, 21 юни 2011 г.

U2 & Bon Jovi отново на върха

В краят на миналата седмица излезе класацията на списание Forbes за най-печелившите музиканти за 2010-та година. Първите две места са за рокаджийте от Ирландия и Америка.
Един от критериите, по който са били оценени бандите са именно техните турнета. По данни на BBC, тура на U2 “360 градуса”, който продължи близо две години, се оказа най-доходоносен и посещаван в световната история. Приходите са надминали 700 милиона долара, а лайфовете им са били гледани от над 7 милиона души. Съвсем скоро друга звезда - Лени Кравиц се включи в програмата на групата. Той изказа благодарността си за поканата в туитър.

Бон Джоуви и компания пък, чиято обиколка в Европа започна през февруари 2010 година, изнесоха над 85 концерта. За изминалата година, бандата генерира рекордните 140 милиона долара от продажбата на билети. На 10 юли всички фенове на блондина ще могат да се наслядят на музиката му в Букурещ.

Трето място в класацията заемат проявите на сър Елтън Джон, четвъртото е за ексцентричната Лейди Гага. Петото място е за Майкъл Бъбъл, шестото за легендарният бийтълс - Пол Макартни. Седмото място за най-печелившите музиканти за 2010-та заемат Black Eyed Peas, осмото е за The Eagles, а деветото е за младежа Джъстин Бийбър. На десето място останаха Dave Matthews Band.
Изпълнителки като Риана и Бионсе са някъде към 20-та позиция в световната класация.



Снимка - http://www.forbes.com/



Няма коментари: