четвъртък, 2 октомври 2014 г.

Vivienne Westwood критикува модните дизайнерки

Британката призна, че по-лесно работи с мъже. Освен това не скри възмущението си, че някои нейни колежки правят дрехи, в които жените изглеждат като деца.
Vivienne, която е популярна с това, че както е обичана, така е и мразена от различни хора, разкри своите виждания за модните експерти в наше време. Според нея една от основните грешки на дамите в този бизнес е, че те проектират облекла, с които карат жените да се чувстват неудобно и уязвими в тях. 

Тя похвали своят съпруг Andreas Kronthaler пред сп. "InStyle": "Той проектира толкова, колкото и аз дори повече от мен. Аз не му се сърдя за това и го оставям, защото е много, много талантлив. Мъжете поставят жените на пиедестал и ги правят да изглеждат важни и мощни. Точно това харесвам, когато работя с тях. Доста дизайнерки обаче не са внимателни и могат да направят жените да изглеждат като малки момиченца, а това не е една от най-изгодните визии за една дама.".

73-годишната модна икона твърдо заяви, че не вярва и не одобрява факта, че в модната индустрия се слагат етикети. "Изкуството никога не трябва да бъде социологическо. То трябва да е вечно и да не подлежи на промените на времето. То трябва да олицетворява твоето виждане и това как ти гледаш на света около теб.", допълва още Westwood. 





Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: