сряда, 1 октомври 2014 г.

Григор Димитров e най-голямата българска звезда

Спортистът оглави надпреварата на "Форбс" България за най-популярна родна знаменитост. След него в класацията попадат още Кубрат Пулев, Влади Ампов, Димитър Бербатов, Лили Иванова, Слави Трифонов и други. 

За втора поредна година у нас изданието прави класации, които са присъщи за международното четиво. Цветан Василев бе избран за най-влиятелният българин за 2013-та. Тази година първата позиция за най-популярен българин оглави не кой да е, а именно Григор Димитров. Благодарение на историческия си пробив, който го докара до полуфинал на „Уимбълдън” Гришо влезе в челната десятка на най-добрите тенисисти на планетата.

На второ място остана Кубрат Пулев, който след броени седмици се надява, че най-накрая ще може да се бие с Кличко. Украйнецът непрестанно отменя срещата, което допълнително нахъсва Кобрата за победата за световната титла.

Трети в класацията е Графа, който не спира да се хвали в социалните мрежи със това, че лика му е на корицата на известното издание. След музиканта листата заемат Маги Халваджиян и Слави Трифонов. Уви, Бербатов, който преди година спечели приза на "Форбс" за най-голямата българска звезда, сега е едва на шеста позиция въпреки успехите си в професионален план. 

При подбора за класацията "Топ 70 най-популярните български знаменитости" се вземат предвид успехите на личностите в областта, в която се развиват. От значение е и тяхната медийна популярност и присъствието им в социалните мрежи.

Ето топ 10 от класацията:

1. Григор Димитров, тенисист
2. Кубрат Пулев, боксьор
3. Графа, музикант
4. Магърдич Халваджиян, продуцент
5. Слави Трифонов, ТВ водещ и продуцент
6. Димитър Бербатов, футболист
7. Любо Нейков, актьор и продуцент
8. Асен Блатечки, актьор
9. Мария Илиева, музикант
10. Лили Иванова, музикант

Цялата класация може да намерите в новия брой на списанието, който от няколко дни е на пазара.




Снимка - https://www.facebook.com/

Няма коментари: