вторник, 10 март 2015 г.

Stella McCartney e против палтата от естествена кожа

Дизайнерката взе участие в Седмицата на модата в Париж. Именно там дамата представи новата си колекция от връхни дрехи изработени изцяло от изкуствена кожа. 
43-годишната McCartney поднесе на изтънчената публика редица бляскави палта, които бяха направени от изкуствена кожа. По време на шоуто тя призна, че нейното вдъхновение и мечта е да накара все повече жени да се откажат от естествената кожа. 

Stella, която е вегетарианка и която е почитателка на изработването на дамски обувки и чанти от изкуствени материали до този момент все отказваше да включи продукти от изкуствена кожа в колекциите си. 

По думите на дизайнерката сега изкуствената кожа прилича по много критерии на естествената и когато дадена дреха излезе от ателието вече се слива с всички останали и малко хора биха различили фалшивото от истинското. 

Тя каза за вестник "The Guardian": "Борех се с това. Но разговарям с млади жена напоследък и те дори не искат истинска кожа. Усещам, че нещата се променят и може да започнем да произвеждаме платове, които да изглеждат на кожени, но да ги взимаме от другаде.".

Дългокосите синтетични палта на звездата, които стават все по-популярни и са ръчно бродирани с геометрични мотиви, ще се продават с надпис "изкуствена кожа". Етикетите ще бъдат зашити на китката или на задната част на врата. 

На проявата присъстваха бащата на талантливата дама - Пол Маккартни, който също е веган, моделите Cara и Poppy Delevingne, както и рапъра Kanye West, който се интересува задълбочено от мода. На сцената бяха забелязани и дълги топове до глезените, костюми, малки черни рокли и корсети пришити към блузи. 

"Ние отделихме много време за вечерните облекла този сезон. Това какво облича една жена вечер е от значение, защото всяка има собствен стил, индивидуалност и не е лесно да се подбере правилния тоалет. На мен ми харесва да нося панталони за вечерно събитие, особено когато са широки.", разкрива още пред изданието британката. 



Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: