сряда, 11 март 2015 г.

Съдът: Robin и Pharrell откраднали "Blurred Lines"

Thicke и Williams загубиха делото по повод хита им, който нашумя преди две години. Съдът постанови, че музикантите нарушили авторските права на проекта. 
Интересна дилема се развива тези дни в САЩ. Съдебните заседатели установили, че сингъла, който стана изключително обичан и популярен в цял свят "Blurred Lines" всъщност е копиран от песента на Marvin Gaye "Got To Give It Up". Оригиналната версия, която можете да чуете тук: https://www.youtube.com/ е от 1977 година, а съвместното парче на двамата изпълнители се доближава до голяма степен до нея. 

Децата на покойният певец трябвало да получат обезщетение в размер на 7 милиона и 300 хиляди долара. Robin & Pharrell ще обжалват решението на Съда и нарекоха случилото се "ужасен прецедент". 

Адвокатът на дуото Howard E King заяви: "Ние уважаваме съдебната система, но сме изключително разочаровани от решението на Съдът днес. Това е ужасен прецедент за музиката и творчеството, което се стреми да върви напред. Ние ще преразгледаме решението и ще обмислим нашите възможности и скоро ще чуете нашата теза по този въпрос".

Близките на Gaye обаче настояват за контрол върху правата на песента, както и ограничения за продажбите на "Blurred Lines". "До седмица ние ще поискаме от Съдът да въведе съдебно разпореждане за забрана на допълнителни продажби на песента докато не постигнем съгласие с момчетата по какъв начин да се разпределят бъдещите приходи от продажбите.", споделя адвоката на фамилията Richard Busch за списание "Rolling Stone".

Дъщерята на американеца Nona плачейки каза пред медиите:"Точно сега се чувствам свободна. Свободна съм от оковите на Pharrell Williams, Robin Thicke и лъжите, които се опитаха да изрекат.".

За ваша информация скандалния хит печели награда "Грами" и донесе 16 милиона долара печалби като общо музикантите са прибрали 5 милиона. 



Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: