вторник, 21 юли 2015 г.

Почина дизайнерът Elio Fiorucci

Италианецът, който беше на 80 години, издъхнал в дома си в Милано. Той беше един от най-известните създатели на стреч дънки в света. 
Fiorruci бе един от най-популярните създатели на стреч дънките. Вчера сутринта е бил намерен у дома си. Според италианската информационна агенция "Ansa" той е страдал от заболяване, което бързо е довело до кончината му.

Elio основава модния си лейбъл през 1967-ма година в Милано. Първоначално е вдъхновен от модата през 60-те години в London, след което му идва идеята за стреч дънките след посещение в Ibiza. Именно там дизайнерът забелязва, че мокрите дънки пасват идеално на телата на жените и е пожелал да пресъздаде подобен модел, който да подчертава извивките на дамите.

През 70-те става изключително известен и отваря свои магазин в New York на улица 59, където Andy Warhol, Liz Taylor и Cher са си купували деним на достъпни цени и тениски с щампите на марката. Магазинът, който след време бил преместен на друго място в града, се превърнал в помещение за спонсориране и изграждане на нови артисти, включително DJ и дизайнерското дуо "Andrew Andrew", което е поставило началото на кариерата си именно в студиото на италианеца. 

През 1990-та специалистът е продал компанията на японската "Edwin International". През 2003-та Fiorruci затваря основния си обект в Милано, който е бил на върха на оборота. Продажбите за една година достигали 15 милиона долара. След това модния експерт стартира бранда "Love Therapy". 



Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: