сряда, 8 юли 2015 г.

Karl Lagerfeld: Мъжете не трябва да носят кожа

Дизайнерът е на мнение, че е проява на "лош вкус" ако силния пол е облечен в кожени дрехи. Освен това те правели мъжете по-женствени и по-дебели. Самият той е бил жертва на тази тенденция на младени. 
81-годишният моден специалист, който е творчески директор на "Fendi", е създал цяла колекция от кожени облекла, които ще бъдат представени на Седмицата на висшата мода "Haute Couture", която бе открита преди дни във френската столица.

Той призна, че е прекалено "откачено" мъжете да носят спортни дрехи, а рок звездите, които са носели кожени якета през 60-те години са нямали усет към модата. "Зависи кой си. Ако си пианист като Liberace може би е добре, но не съм толкова луд, за да препоръчам на мъжете да носят кожа. Ако живеят в студени страни, добре. Освен това те могат да те направят да изглеждаш дебел. Много меки, красиви палта - мисля, че са женствени.", споделя Karl пред "WWD". 

Според него много знаменитости преди 40 години носели кожени дрехи и ако погледнем техните снимки днес ще разберем, че са "нямали вкус". Lagerfeld все пак допълва, че по онова време всичко е било позволено. 

Дизайнерът, който е известен с черния си костюм, ръкавици и бяла риза, също е бил жертва на модните течения. "През 60-те, но никога след това. Моята къща е покрита с черни легла. Мисля, че кожата е красива за декорация. Тенденциите идват и си отиват, няма правила. За момента хората харесват кожата, но те я обичат като фантазия, не като символ. Тя не е нещо, което да купиш, за да покажеш колко си богат. Това е нещото, което мразя. Тези видове палта не се произвеждат вече.", счита още немеца. 



Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: