понеделник, 6 юли 2015 г.

Alexander Wang напуска "Balenciaga"?!

Творческият директор е в преговори за подновяване на договора си с марката, но бъдещето му все още не е ясно. Това разкри самия той след 3-годишна работа с испанската модна линия. 
Говорителят на холдинговото дружество "Kering", което притежава и "Balenciaga" каза пред "WWD": "Водят се преговори между дизайнера и бранда относно подновяване на договора.". Въпреки това обаче от компанията отказват да коментират дали ще има споразумение.

Alexander пое поста на творчески директор на "Balenciaga" от Nicolas Ghesquiеre през 2012-та. Изпълнителният директор Isabelle Guichot сподели през март: "Чувствам, че вече сме световно признати. Къщата е в топа на най-луксозните лидери. Вървим добре.".

Според слуховете понеже Wang има своя собствена марка базирана в Ню Йорк не е способен да ръководи две фирми. Освен това той си партнира и с "H&M". Дизайнерът признава, че се е обърнала към тази професия, защото не харесва спорта. 

"Моята майка не е била шивачка. Никога не съм тренирал нещо след училище, както повечето деца. Вместо това аз открих модата и списанията. Започнах да филтрирам всичко през тази призма. Дори тогава знаех, че модата не е само за дизайнери. Обичам японските улични списания. Голям фен съм на моделите им. Все още помня колко развълнуван бях когато МTV даваха предаването "Един ден от живота на Gisele".", обяснява 31-годишния американец.  



Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: