понеделник, 13 юни 2016 г.

Eric Clapton се отказва от музиката

Известният китарист страда от периферна невропатия, която му пречи да свири. Той призна, че през последната година е имал непоносими болки, които не отминавали с времето.
Британецът има нервно увреждане, което му пречи да свири. Именно това е причината той да ограничи участията си в последните години. Нещо повече - налагало се е да отменя няколко концерта поради болките, които започнали първоначално в гърба му.

Наскоро Clapton беше заговорил за пенсиониране, но направи компромис да записва песни в студио. Живите изпълнения се оказват истинско предизвикателство за него поради заболяването."Има тонове неща, които бих искал да направя, но също мисля и за оттегляне. Това, което ще си позволя в разумните граници, е да записвам в студио. Не искам да стигам до момента, в който ще се срамувам от себе си.", споделя звездата пред списание "Uncut".

Музикантът разкрива още, че всичко започнало с болки в кръста, след което му откриват периферната невропатия. Тя се характеризира със засягането на нервите и може да повлияе на чувствителността, движението, жлезите или на други функции на органите. 

На 20-ти май излезе най-новият албум на Eric "I Still Do". Компилацията съдържа 12 парчета, а промоцията им беше в Токио. Към днешна дата китариста няма насрочени концерти и е под въпрос дали някога ще реализира такива отново. 

За ваша информация ще кажем, че легендарния талант е на второ място в класацията "100-те най-велики китаристи на всички времена" на списание "Rolling Stone" и четвърти в надпреварата на "Gibson".



Снимка - https://www.google.com/

Няма коментари: