сряда, 23 ноември 2016 г.

Freddie Mercury отричал, че има СПИН

Изпълнителят отказал да сподели новината за болестта си с Peter Straker. Нещо повече - той приключил всякакви взаимоотношения с него макар да са били най-добри приятели.
Музикантът, който почина на 45 години поради усложнения, причинени от заболяването, категорично отричал, че страда от СПИН. Той криел вестта от най-добрият си приятел, с когото се познавали от 15 години. 

Певецът и актьор разкри за вестник "Daily Mirror" следното: "Всичко, което знаех за Freddie е, че има нещо на кръвта. Мислех, че е левкемия или нещо подобно. Той започна да получава тези петна и аз го попитах за тях. Той отговори, че е нещо свързано с кръвта. Знам за СПИН-а, но никога не ми мина през ума. Обядвахме заедно и той имаше грим върху себе си, за да скрие белезите. След това се качихме се по стълбите, седнахме да гледаме телевизия и го попитах да не би да има СПИН, но той отрече. След това му казах, че каквото и да става с него ще му помагам. Имахме парти същата вечер. От тогава не съм го виждал. Това беше последният ми спомен с него.".

Straker бил толкова шокиран от ситуацията, че не успял да отиде на погребението му. Той се опитал да се свърже с рокаджията в последната година от живота му, но говорителите на Mercury постоянно му отказвали достъп. След време те съжалявали за действията си, но вече било прекалено късно. 

През 2016-та се навършват 25 години от смъртта на звездата. Това е и причината Matt Richards и Mark Langthornе да издадат книгата "Somebody to Love". Peter споделя в четивото: "Когато се обаждах, че те вечно намираха извинения. Казваха, че е зает, че е навън, но те имаха инструкции от него и Joe. След като си отиде всички идваха да ме видят на участие в West End и ми се извиняваха. Аз им отговарях, че е твърде късно.".

Въпреки че изпълнителят не информирал най-близкият си приятел, той все пак казал на колегите си Brian May, Roger Taylor и John Deacon за болестта. Това станало по време на вечеря през май 1989-та в Montreux, Switzerland. Разбира се, Freddie съобщил на екипа си и на партньора си Jim Hutton, който бил ХИВ-позитивен. Британецът направи официално изявление, че има СПИН едва 24 часа преди да почине в дома си в Kensington. Така на 24 -ти ноември 1991-ва светът загуби един голям талант. 



Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: