петък, 11 ноември 2016 г.

Sting: David Bowie и Prince бяха богове

Музикантът счита, че покойните му колеги имали богоподобни качества. Той е уверен, че и двамата са били необикновени артисти и индустрията изгуби много след кончината им.
65-годишният изпълнител заяви, че често забравя, че двете музикални икони не са безсмъртни. Пред вестник "The Sun" Sting сподели: "Всички от нас страдат от заблудата, че културни икони като Prince и David Bowie са някак безсмъртни. Те имат богоподобни качества.".

Певецът искрено се възхищава на Bowie, който си отиде в началото на годината. Той не успя да пребори рака на черния дроб. За Prince, който почина през април от предозиране с фентанил, смята, че е уникален.

"Bowie написа своята собствена елегия, което е изумителна проява на смелост. Възхищавам му се за това. Една вечер свирих на бас за малко с Prince на Wembley. Той беше уникален артист.", допълни британеца.

Тази нощ света на музиката изгуби още една легенда - Leonard Cohen. Това накарало блондина да погледне на смъртта по друг начин. Всичко го е изразил в песента "50,000", която е част от албума "57th & 9th".

Gordon Sumner разкрива, че  David е бил вдъхновение за него: "Написах това парче от гледната точка на някой като мен. Човек, който си е изживял живота до някаква степен. Той беше в центъра на вниманието. Всеки слушаше неговите песни и е преживял високомерието и чувството на опиянение, което идва с него. И все пак в по-напреднала възраст той успя да признае, че е смъртен без да го прави по болезнен начин.". Тук можете да чуето парчето посветено на покойните звезди: https://www.youtube.com/.



Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: