петък, 4 ноември 2016 г.

Keith Richards и Robert De Niro в подкрепа на бежанците

Музиканти и артисти участват в кампания, която цели да спре насилието на религиозна и политическа основа, да увеличи информираността на обществото спрямо бежанците и да насърчи събирането на средства за тях.
Освен китаристът и актьора зад инициативата застават над 170 души, от които Robert Plant, Bruce Springsteen, Ringo Starr, Joe Walsh, Peter Gabriel, Brian Wilson, Sting и Iggy Pop. 

Организаторите заснеха 6-минутно видео, в което звездите изказват своята солидарност към бедстващите. Проектът е озаглавен "We Are Not Afraid", а в рекламния клип знаменитостите държат надпис в ръцете си "Not Afraid". Ето го и него: https://www.youtube.com/. Саундтракът е дело на нигерийският изпълнител Majek Fashek.

"Идеята за "We Are Not Afraid" дойде и е резултат от увеличеното безсмислено насилие. Ще опитаме да покажем, че това са граждани на света и имаме желание да променим нещо. Трябва осведоменост и яснота по този проблем и не на последно място помощ към жертвите.", казва в клипа създателят на кампанията Steve Weitzman.

Видеото включва и цитат от автора Salman Rushdie. Той гласи: "Врагът за фанатикът е удоволствие, което го прави изключително важно да продължи да му се отдава. Танцувай лудо. Ето така може да се отървем от тероризма.". 

"Нерационалнота омраза е ракът на собствения дизайн на човечеството.", пише Kevin Godley на официалния сайт на проекта. Всички приходи от каузата ще отидат при неправителствените организации "Human Rights Watch" и "International Rescue Committee".Снимки - https://www.google.bg/
Колаж - "Импулс"

Няма коментари: