четвъртък, 3 ноември 2016 г.

Taylor Swift е най-богатата изпълнителка за 2016-та

Според проучване на списание "Forbes" американката е най-скъпоплатената жена в музикалната индустрия. След нея остават Adele, Madonna, Rihanna, Beyonce, Katy Perry и други.
Swift има внушителните 170 милиона долара в сметката си, което безапелационно я прави най-богатата дама в бранша. Средствата на Taylor са основно от световното й турне "1989". Сумата от него е над 200 милиона и най-вече от концертите й в Северна Америка. Освен това красавицата е фен на големите компании "Keds", "Diet Coke" и "Apple", които се оказаха и спонсори на обиколката й.

Адвокатът Lori Landew заяви: "Тя изгражда фенска маса от години и тази фенска маса се преплете с множеството пазарни сегменти. Тя повлия и на млади и стари. Промоутърите я харесват, защото тя умело балансира между публиката и тях. Te искат да си партнират с нея, защото тя е култивирана в общността.".

Макар Adele да се завърна с трясък и огромен успех с "Hello" и албума "25" и компилацията й да беше най-продаваната за миналата година, тя събра двойно по-малко приходи от колежката си, а именно 80 милиона.

Madonna остава на трето място с 76 милиона. По-голямата част от парите й са от тура "Rebel Heart". За една година певицата посети Северна Америка, Европа, Азия и Австралия. 

Rihanna е четвърта с 75 милиона като приходите най-вече са благодарение на сделките й с "Dior", "Puma", Samsung" и "Stance". Разбира се, не е за подценяване дуета й с Drake, както албума и обиколката й "ANTI".

Beyonce издаде "Lemonade" и очакванията бяха да е на по-предна позиция заради световния й тур "Formation", но за съжаление зае петата позиция с 54 милиона. 


Ето ги топ 10 на най-скъпоплатените изпълнителки за 2016-та година:

1. Taylor Swift - 170 милиона долара 
2. Adele - 80.5 милиона долара
3. Madonna - 76.5 милиона долара
4. Rihanna - 75 милиона долара
5. Beyoncе -54 милиона долара
6. Katy Perry - 41 милиона долара
7. Jennifer Lopez - 39.5 милиона долара
8. Britney Spears - 30.5 милиона долара
9. Shania Twain - 27.5 милиона долара
10. Celine Dion - 27 милиона долара





Снимка - http://www.forbes.com/

Няма коментари: