петък, 22 април 2011 г.

Вижте кои са 10-те филма с най-висок бокс-офис у нас...

Дългоочакваната анимационна продукция на "20th Century Fox" застана на първа позиция в българската бокс офис класация.
Тази седмица първо място заема 3D анимацията "Рио" / "Rio". Филмът, чиято българска премиера се състоя преди американската, успя да натрупа 197 хиляди лева. Успеха на лентата се дължи на факта, че създателите му са направили и друга популярна анимационна поредица - “Ледена епоха”.

Второто място е за българската лента - "Love.Net". Две седмици филма беше начело на класацията, но холувидската анимация го изпревари поне засега. До момента от продукцията, разказваща за виртуалната "любов" е гледана от над 100 хиляди диши, а приходите надминават 700 хиляди лева. Това сочи, че лентата бие по зрителски интерен холивудските "Речта на краля", "Сексът и градът", "Туристът" и др.

Третото място е за "Ритуалът" / "Rite". Едва от седмица е по кината и не може да се похвали с изключителен интерес. Събраните пари от продажбата на билети у нас са около 30 хиляди лева.

Четвъртото място е за "Първичен код" / "
Source Code". Без съществена разлика в приходите от 3-тата позиция, този филм също е отскоро на нашият пазар и до момента има около 32 хиляди лева печалба.

Петата позиция е за "Високо напрежение" / "Limitless". Във филма участват звезди като с Брадли Купър и Робърт де Ниро, това е една от причините вече трета седмица лентата да се прожектира в САЩ и да събере над 250 хиляди лева. В България се дава за втора седмица и въпреки това, киносалоните са препълнени.

На шесто място е
комедията "Жена назаем" / "Just go with it". В нея участват Адам Сандлър и Дженифър Анистън. Въпреки известността на актьорите обаче филма събра 130 хиляди лева приходи от три седмици на пазара.

Седмата позиция е за анимацията "Ранго" / "Rango". В нея феновете на Джони Деп могат да се насладят на гласа му, който дублира главният герой. За пет седмици на пазара лентата е събрала 260 хиляди лева. Тези резултати пак са впечатляващи, понеже филма не се разполага с 3D качество, а това определено носи повече приходи.

Осмото място остава за
“Майло на Марс” / "Mars Needs Moms". За четирите седмици в България, триизмения анимационен филм е спечелил 200 хиляди лева – това звучи много добре на фона на катастрофалното представяне на лентата не само в САЩ, но и в Европа.

Деветото място е за “Sucker Punch: Измислен свят". Фантастиката на режисьора
Зак Снайдър е вече трета седмица в кината и е спечелила едва 85 хиляди лева. Както на американският, така и на българският пазар лентата няма голям успех, въпреки предварителните очаквания да заеме едно от първите места в класацията на най-големите бокс офиси.

Последното десето място остана за
“Червената шапчица” / "Red Riding Hood". Филмът е над един месец на световният пазар и има едва 120 хиляди лева печалба. Макар, че създателите му са работили и по друг хитов проект "Здрач" / "Twilight" очакванията на директорите, че хората ще бъдат впечатлени от литературната творба и ще проявят желание да гледат лентата.




Снимка - http://www.cinefish.bg/

Няма коментари: