понеделник, 18 април 2011 г.

Бой за излъчването на кралската сватба

Сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън е една от най-обсъжданите новини през изминалите месеци. Както винаги медиите се борят за рейтинг. Би Ти Ви и БНТ ще се надпреварват - кой по-бързо и по-цялостно да пресъздаде атмосферата на тържеството в Обединеното кралство.

Сватбата на кралското семейство ще бъде една от най-скъпите, модерни и спокойно влиза в класациите за най-скъпите сватбени тържества в света. На 29 април (петък) зрителите на Българската национална телевизия ще станат свидетели на едно от най-дългоочакваните светски събития на 2011-та година.

Телевизията е единственият член на Европейския съюз за радио и телевизия в нашата страна, която получи правата за излъчване на 5-часовата церемония. Тя ще е заснета от Би Би Си. В денят на сватбата, ще има и извъндредно студио, в което водещите ще коментират проявата. То ще започне от 12.30 ч. Преди това в емисиите новини в 10.00 и 12.00ч. зрителите ще видят началото на събитието. В Лондон ще бъде и екип, който ще се докосне до настроението на англичаните в празничният ден. Освен всичко това, медията ще излъчи и ексклузивно документаленият филм: "Уилям и Кейт - един кралски годеж", в 11 часа на 29 април.

От 12:30 до 14:30 ч. пък Би Ти Ви ще направи живи връзки и преки включвания от Англия.
Частната телевизия, въпреки че няма да предава на живо, се ангажира да заснеме най-любопитните моменти от сватбената церемония в Уестминстърското абатство и процесията до Бъкингамския дворец, също ще има и ексклузивни интервюта с хора, близки на младоженците.

На сватбата на принц Уилям и Кейт ще присъстват около 2000 души, като сред гостите ще има и 30 българи. Един, от които ще е светският ПР - Евгени Минчев. Той се похвали наскоро в "Шоуто на Иван и Андрей", че един от подаръците, които е приготвил за звездната двойка е домашно приготвена ракия, поднесена в дамаджана.



Снимка - http://www.google.bg/

Няма коментари: