петък, 1 април 2011 г.

Днес излиза "Love.net"

В денят на шегата - 1 април в кината в цялата страна ще бъде пуснат един от най-новите и провокативни български филми. В основата му стоят различни любовни истории, които са базирани на истински преживявания на хора.
В последните години се вижда едно раздвижване в производството на филми в България. След успеха на "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", "Дзифт", "Мисия Лондон", "Стъпки в пясъка", "TILT", сега идва ред на "Love.net". Лентата е доста скандална и ще заинтригува, както много млади хора, които си пишат с непознати в мрежата така и техните родители. Филмът разказва за любовта във виртуалното пространство.

Екипа е получил над 7000 любовни истории от интернет. Идеята възникнала преди шест години, а преди четири е започнала работата по сценария.
Сюжета се върти около три двойки. Първата е между хирург и бизнесдама, които се влюбват в интернет, след 16-годишен брак. Жената "хваща" съпруга си, че има профил в сайт за запознанства и започва да му пише. Двамата съпрузи са отегчени един от друг, а виртуалната им кореспонденция се превръща в страстна връзка. Втората двойка са театрален режисьор и музикант. За капак зрителите ще видят журналист от светско списание, който докато прави проучване в интернет за темата на броя, започва да си чати с улегнала вече дама на средна възраст, но който в крайна сметка предпочита по-близки отношения с млада жена.

Продукцията е заснета в продължение на три месеца, като снимките са били освен у нас и в Англия. Относно музиката към филма - българските банди "Акага" и D2 са правили няколко песни, който ще можете да чуете за първи път там ако гледате лентата.

В главните роли са Христо Шопов, Владимир Пенев, Захари Бахаров, Лилия Маравиля, Койна Русева, Диана Добрева, Диляна Попова, Тео Аврамов и Лора Чешмеджиева. Режисьор е Илиян Джевелеков. Сценарият е дело на Нели Димитрова, Матей Константинов и Илиян Джевелеков.

Официалната премиера на "Love.net" се състоя на 29 март в кино Арена–Младост. Сред специалните гости бяха премиерът Бойко Борисов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, министъра на културата Вежди Рашидов и спортният министър Свилен Нейков.
Тук можете да видите трейлъра на филма: http://www.youtube.com/

Снимка - http://www.facebook.com/

Няма коментари: