сряда, 27 април 2011 г.

Един от най-добрите барабанисти в света ще "забие" днес в София

Jojo Mayer и неговата банда "Nerve" са на двудневно посещение у нас. Довечера популярните джаз музиканти ще зарадват феновете си в столицата с концерт в София Лайв Клуб.
На 26-ти април се проведе уъркшоп за барабанисти "Drum Clinic", който беше воден от легендарният швейцарец. Тази вечер любителите на джаз, дръм енд бейс звученето, ще имат възможност да се насладят на изпълнението на Jojo Mayer и момчетата от ню йоркската му група.

Събитието предизвика такъв интерес, че дори родни музиканти, бяха принудени да отложат участията си в други клубове, само и само да се докоснат за миг до изкуството на един от най-добрите барабанисти в света.
"Nerve" е създадена през 1998 година и отначало започват да свирят електронната музика. За кратко време, те стават известни в ъндърграунд средите в САЩ, което довежда до създаването на вече легендарните партита наречени „Prohibited Beats” / "Забранени Ритми". През 2001 година бандата заминава за Европа и Азия, където участва в много музикални фестивали. Звученето на групата е еволюирало през годините на тяхното съществуване от дръм и бас концепция, която обединява елементи от различни стилове, използвани в електронната, джаз и рок музиката.

След месец в София пристигат и други популярни музиканти -
американският певец и китарист Raul Midon и китаристът на Стинг Dominic Miller. Аржентинецът също в края на май ще преподава на наши таланти, а ден по-късно ще изнесе концерт в София Лайв Клуб.

За повече информация за датите и цените на билетите можете да следите сайта на заведението или следните страници:
www.ticketsbg.com ; www.ticketplus.bg ; www.ticketstream.bg ; www.eventim.bg




Снимка - http://www.facebook.com/

Няма коментари: