петък, 15 април 2011 г.

"Карибски пирати 4" с премиера в Кан

Хитовата сага ще бъде представена за първи път на един от най-пристижните кинофестивали в целият свят.
От 11-ти до 22-ри май на феста във Франция ще бъдат прожектирани над 40 филма. Сред по-интересните и обещаващи заглавия са: "Карибски пирати 4 - В непознати води", "Парижки нощи","Особен поглед" и "Бобърът".

Началото на тазгодишното издание на проявата ще даде лентата на Уди Алън - „Полунощ в Париж”. Това е романтичната комедия, в която участват освен известни актьори и първата дама на Франция - Карла Саркози.
Филмът на американският режисьор Джоди Фостър - "Бобърът" също е чакан с голям интерес от гилдията. В него участва Мел Гибсън. Той играе ролята на депресичан човек, който осиновява стар плюшен бобър-марионетка, с чиято помощ започва да комуникира по различен начин.

Организаторите на фестивала са поканили актьора Робърт де Ниро за председател на журито. Специалната награда на комисията "Златна палма" ще бъде предоставена на италианският режисьор Бернардо Бертолучи. На галавечеря пък гостите в Кан ще почетат паметта на френският актьор Жан-Пол Белмондо. Той е играл в над 80 филма и има над 40 роли в театъра.

На премиерата на най-дългоочакваният филм за тази година, а именно продължението на "Карибски пирати" ще присъства и самият капитан Джак Спароу - Джони Деп. Любимецът на публиката има имение във Франция и е един от редовните посетители на международното филмово състезание. Четвъртата част на приключенската драма ще бъде официално разпространена по кината на 20 май.

За съжаление проекта на Камен Калев - "Островът", който ще излезе наесен в България, не успя да се класира да влезе в програмата на кинофестивала. Затова пък експерти прогнозират "бум" на филма у нас.


Снимка - http://www.google.bg/

Няма коментари: