понеделник, 11 април 2011 г.

Излезе видеото към песента "На инат"

Преди броени дни в интернет беше публикуван официалният клип на парчето, което ще представя страната ни на Евровизия тази година.

Въпреки че песента на Поли, беше фаворита за тазгодишното ни представяне на музикалният конкурс в Германия, видеото към нея не се радва на огромен брой гледания.
На 8 април клипа беше пуснат в двата най-популярни сайта за споделяне на музика - vbox7 и youtube. Едва 3 хиляди души са успяли до този момент да видят видеото към "На инат". То дори все още не е публикувано в топ 40 на българският сайт за споделяне на видео материали. За сравнение ще кажем, че клипа на Графа, Любо и Орлин Павлов "Заедно" за една вечер отбеляза над 11 хиляди гледания.

Ето защо не е изненада, че младата изпълнителка е сърдита на българските медии. Причината е ясна - че те не подкрепят и не излъчват достатъчно проектите на родните ни музиканти.
Прогнозите за представянето ни в Дюселдорф не са никак розови. Именно заради това, певицата си е позволила да наблегне над по-атрактивен клип. В него тя се появява с гълъб, който е в клетка. В краят на видеото обаче блондинката пуска животното да излети на свобода. Това е преобраз на равните човешки права, които всички ежедневно трябва да си отстояваме. В черни-бели кадъри са представени и най-опустошителните бедствия в света през изминалите години. По този начин към посланието си за издръжливост - да останеш в България - Поли Генова призовава и към противопоставяне срещу природните катаклизми.

Танците към парчето са вече готови и за тях се грижи австрийския хореограф Марвин Дайтман, който е работил с Сара Конър, Наташа Бедингфийлд, Хавиер Найдо. Основният акцент при представянето на Поли в Германия ще бъде светлината. Българката ще се появи зад решетка, от която ще излизат безброй светлинни лъчи, на сцената ще има и огньове.

Официалното видео към "На инат" можете да видите тук: http://www.youtube.com/




4 коментара:

Анонимен каза...

Какво значи "прогнозите за представянето не са розови"? Искате да кажете "прогнозите за класирането" - това са две различни неща, макар и да има известна връзка.

Ние имаме много повече изгода от едно харесващо се за възможно повече хора от различни стррани представяне, отколкото от едно по-високо място в класацията, спечелено с гласове от диаспора евентуално. Местата в класацията са важни за хората, които залагат пари в Евровизия като на конни състезания, а сред българите има малко такива.

Относно клипа, според мен предишния си беше добър и достатъчен - с този наистина съобщението от песента се размива и става дори противоречиво, както вече четох и коментари в евровизионни сайтове. Например някой се питаше как ще се кажат думите от песента на хора, които току що преживели природно бедствие? Нали първоначалното внушение беше "стойте в БГ"?

Идеята за светлината като акцент в представянето на Евровизия също ми навява опасения, че както и досега, с престараване ще се развали доброто сценично решение, видяно и спечелило БГ финала. Чудя се защо нашите представители губят средства и време за такива неща и сякаш се стараят да обърнат кожата си с хастара, вместо да се придържат доколкото е възможно към БГ финала и да се съсредоточат върху прецизността. Обиикновено става нещо, което разваля нещата между БГ финала и сцената на Евровизия, така че в крайна сметка виждаме някаква пародия на това, което е било. Само Елица и Стоян бяха изключение на полуфинала, но отстъпиха също крачка назад на финала с новите тоалети.

Има много силни интереси БГ да има лош имидж по света и да се проваля на подобни форуми с голям потенциал за реклама, така че промени като горепосочените винаги са много рисковани, особено като наистина нямаме държава, която да се грижи и съветва изпълнителите как да избягват тези неща.

yoterkata каза...

И за представянето и за класирането, ако трябва да сме по-точни.
Иначе сме съгласни с вашето мнение, тези конкурси са толкова политически уредени, че чак на меломана, му се губи желанието да се наслаждава на музиката...

Анонимен каза...

За представянето май не се коментира много или е доста позитивно. Специално за участието в Амстердам имаше или позитивни коментари, или игнориране - като цяло балансът е положителен според мен.

Моят коментар тук ме вдъхнови да напиша малко повече, така че го разширих и допълних, за което благодаря!

Коментар към "Излезе видеото на песента "На инат" - http://lu-club-eurovision.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=328449&df=752008&dflid=3

yoterkata каза...

Екипа на "Импулс" се радва, че вдъхновява хората да се замислят, да коментират дадени казуси,да раждат нови идеи! Това е нашата цел! :))))