вторник, 5 април 2011 г.

bTV пуска нов български сериал

Медийната политика на телевизията тази пролет е свързана с излъчването на повече български сериали в прайтайма. След успеха на "Стъклен дом" и "Столичани в повече", скоро зрителите ще имат възможност да гледат и новата сапунка на Любен Дилов-син.
Ако миналата година на мода бяха турските сериали, сега идва времето на нашите саги. Новият филм на Би Ти Ви ще се казва "Седем часа разлика", а Любен Дилов - син е един от сценаристите му. Все още се пазят подробности за продукцията, но от участието на политика в "Тази сутрин" стана ясно, че в сериала ще се включат големи български звезди. Усилено се снима дори миналата седмица екипа е имал две нощи, през които е работил. Всички герои имали реални прототипи. Един от проблемите, който ще бъде засегнат в новата сапунка е живота на един наркоман.

По думите на Дилов, всички държави в Европа имат политика затова по кое време да се излъчват чуждестранните продукции. Предимно сапунките от различните страни се пускали късно вечер след 11 часа, а не веднага след емисията новини. Тъй като в България все още нямаме подобна стратегия, самата медия решава кога да се случи това. Разбира се, всичко зависи и от броят на рекламодателите и зрителският интерес към съответната сага.

Прогнозите на експертите са, че ще скоро ще започнат да се правят български сериали, които да са по-тясно тематични. Например в "Стъклен дом" се представя ролята на лукса, алчността, властта в живота на героите, в "Столичани в повече" се усмива българската простотия, злоба, корупция и жажда за надмощие над съседите и т.н.



Снимка - http://www.btv.bg/

Няма коментари: