вторник, 12 април 2011 г.

"Coldplay" пишат песен за Олимпиадата през 2012г.

Британците са били eдни от избраните музиканти, които да се включат в създаването на химн по повод Летните олимпийски игри, съобщава музикалният сайт NME.com.
30-те летни олимпийски игри ще се проведат в Англия. От 27 юли до 12 август 2012г. Обединеното кралство ще бъде домакин на едни от най-популярните спортни шампионати в света. Това са третите олимпийски игри, които ще се проведат в Лондон.

По този повод организаторите са потърсили съдействието на звездите "Coldplay", "Muse" и Деймън Албърн. Музикантите са се нагърбили с нелеката задача да напишат текста и аранжимента на официалното парче, което да звучи по време на Олимпиадата.

Засега не е ясно дали химна ще бъде изпълнен от някоя от бандите или директорите ще го дадат на друг изпълнител или група. Със сигурност обаче "Колдплей" ще вземат участие в откриването на проявата.

Загадка за всички все още е и в чии ръце ще са сценарият и сюжета на гранд спектакъла. Миналата година те бяха дело на режисьора на филма спечелил "Оскар" -"Беднякът милионер" - Дани Бойл.



Снимка - http://www.google.bg/

Няма коментари: