четвъртък, 14 април 2011 г.

Снимат някое от продълженията на "Аватар" у нас

След като миналата седмица Бен Афлек беше на посещение в София, за да договори детайлите по заснемането на проекта му у нас, сега в медийното пространство нашумя друг слух - че легендарният холивудски режисьор Джеймс Камерън или някой от екипа му е на тайно проучване в България.
Още с появата му на екрана преди две години, "Аватар" беше определен като повече от успешен. В САЩ той беше 7 поредни седмици на първо място в класацията по приходи и събра общо 760 милиона долара. От прожекциите в други части на света лентата печели още 2 милиарда долара.

В началото на годината режисьора Джеймс Камерън обяви, че започва да пише сценариите за новите две части на филма. Те ще се снимат наведнъж, но ще излязат съответно през 2014-та и 2015-та година.

Медиите у нас обаче не престават да "бомбандират" с предположения като това, че директорите на продукцията провеждат преговори с няколко държави, чиито терени да станат снимачни площадки за продълженията на "Аватар". Има голяма вероятност екипа да избере и нашата страна за част от сцените. Във "Аватар" 2 действието ще се развива в океана на Пандора. В третата част обаче ще се наблегне върху природата и земните пейзажи. Затова се счита, че все пак ще бъдат заснети част от сцените у нас. В сценарият има доста моменти, които изискват да се снима в катакомби.
Има слухове, че експерт от филмовата компания "20th Century Fox", е препоръчал на колегите си като подходящ терен за снимки Побитите камъни край Варна, Деветашката пещера край Ловеч, Дяволското гърло в Родопите и заливите край Каварна.

От “Ню Бояна” все още отказват да дадат информация по темата. Не бяха и малко българските жълти издания, които използваха тази новина, за да "прецакат" читателите си по повод 1 април.

Ако все пак това се окаже истина и се стигне до споразумение между нашето Министерство на културата и една от "Големите Шест" филмови студия, то България ще има нов повод за гордост. Не е изключено в лентата да участват и наши артисти, статисти и каскадьори.



Няма коментари: