четвъртък, 7 април 2011 г.

"За мишките и хората" гостува във Варна

Това е постановка от американският писател и драматург Джон Стайнбек, режисьор е Асен Блатечки. Премиерата на представлението в Морската столица ще се състои на 9 април.
"За мишките и хората“ се радва на голям успех още с появата си. Това е един разказ за отношенията между двама мигриращи селскостопански работници. Те пътуват от ферма на ферма в търсене на временна работа и мечтаят един ден да си имат собсвена ферма. Лени е едър и тромав мъж, който по детски се радва на всичко пухкаво и меко. Джордж бащински го закриля и внимава Лени да не направи някоя беля заради голямата си физическа сила, която не умее да контролира.

Историята на Лени и Джордж, която е впечатлила българският актьор до толкова, че сам я поставя на сцена у нас, е свързана с обичта и мечтите. Днес все по-рядко се срещат хора, които се подкрепят едни други, вместо това те си правят "мръсно". Точно това иска да покаже Асен Блатечки в постановката си.

В главните роли освен него, варненци ще могат да видят и Калин Врачански, Силвия Петкова, Алексей Кожухаров, Васил Банов, Илия Добрев, Божидар Попчев, Васо Чаушев, Иван Чипариков и Васил Пенов.

За първи път представлението ще се играе на 9 април (събота) в театър "Българан" в морския град. Тези, които нямат да могат да присъстват тогава, ще имат възможност да го направят на 30 април (събота). Постановките са с начален час 19:30, а цените на билетите - 35лв. за първа зона и 30лв. за втора зона.

!!! На 11.03 и 12.03 можете да използвате талон за 30% отстъпка за постановката, стига да го отпечатате. Повече информация можете да намерите тук:
http://moreto.net/



Няма коментари: